Mania vitezei a făcut câteva zeci de victime printre șoferi într-un singur weekend

Numărul șoferilor din județul Satu mare care se lasă ispitiți de tentația de a călca zdravăn pedala de accelerație este realmente îngrijorător. Oricum, cei surprinși conducând ca la raliuri suportă direct consecințele, fără nici un fel de îndurare din partea polițiștilor rutieri sătmăreni.

Peste 80 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare în perioada 14 – 15 septembrie a.c.

Întrucât siguranța participanților la traficul rutier și asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră pe drumurile publice de pe raza județului Satu Mare reprezintă principala preocupare a poliției rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au intensificat activitățile de impunere a legii respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză, în contextul în care viteza neregulamentară se regăsește în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești.

În perioada 14 – 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe linie de viteză, ocazie cu care s-a acționat doar în interiorul localităților, pe raza județului Satu Mare, fiind depistați și înregistrați cu cinemometrul radar tip pistol marca TRUCAM, din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, 82 de conducători auto care au circulat pe drumurile publice cu viteze peste limita legal admisă pe sectorul de drum, cuprinse între 103 km/h și 180 km/h.

În cazul tuturor conducătorilor auto depistați s-a luat măsura legală de sancționare conform prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.