Un sătmărean a trecut liniștit frontiera cu un BMW furat. Cum și când s-a descoperit totul

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism marca BMW, ce figura ca fiind furat din Franța de 4 ani de zile.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (care are în subordine și structurile din județul Satu Mare), în data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 10.20, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a oprit în trafic, pentru control, pe o strada de pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca BMW 318 D. Cum polițiștii de frontieră nu opresc mașini la întâmplare sau prin sondaj – așa cum fac, de exemplu, polițiștii rutieri -, este limpede că șoferul acestei mașini a fost oprit în urma obținerii de informații specifice.

Mașina era condusă de cetățeanul român T.I., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că mașina este semnalată în evidențele Interpol ca fiind furată, alertă introdusă de autorităţile din Franța, în data de 03 decembrie 2015.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 33.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Ceea ce comunicatul de presă nu spune direct este faptul că, de asemenea, se fac cercetări în legătură cu modul în care suspectul sătmărean a reușit să introducă BMW-ul în România fără să aibă nici o problemă la punctul de trecere a frontierei prin care a făcut acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.