Spectacole ecvestre de excepție, la ZIUA CALULUI. Programul complet al evenimentului

Şi anul acesta Asociaţia Ecvestră Perla Neagră organizează Ziua Calului, dezvoltând însă formatul evenimentului pentru a-l dedica mai ales familiilor, iubitorilor de natură, pasionaţilor de cai şi muzică și pur şi simplu admiratorilor eleganţei şi adrenalinei.

Sătmărenii sunt invitați să participe la un spectacol ecvestru inedit, animat de tandreţea si eleganţa magnifică a cailor de rasă. Tema aleasă în acest an este “Satul românesc si tradiţiile populare”.

 

Programul complet al evenimentului ZIUA CALULUI

  • de la ora 11.30 va avea loc pornirea de la Cetatea Ardud călare şi cu trăsuri, defilând împreună cu Fanfara din Beltiug;
  • ora 12.00 – deschiderea oficială, program artistic susținut de Ansamblul Folcloric ”Cetatea Codrului”;
  • ora 12.30 – concurs de atelaje;
  • ora 14.00 – concurs de îndemânare călare;
  • ora 15.00 – concurs de frumusețe cabalină;
  • ora 16:30 – concert susţinut de orchestra Bigg Dima a`Band și dresaj cabalin prezentat de renumitul dresor de cai Paszka Lehel.

Surpriza evenimentului este tombola, unde marele premiu va fi un ponei.

Numărul mare de exemplare cabaline la un astfel de eveniment oferă posibilitatea cunoașterii  directe, mai ales de cătrete tineri și copii, a acestor animale în întreaga lor complexitate, fiind și un bun prilej de a cunoaște mai îndeaproape și într-o manieră foarte accesibilă calul, a rolului acestuia în dezvoltarea societății rurale, a eficienței acestuia, a nobleții sale, demnă de toată admirația.

Evident că într-o astfel de împrejurare în care se promovează eleganţa, frumuseţea, iubirea faţă de animale şi nu în ultimul rând bunătatea, s-a inclus în acest festival şi o cauză nobilă cu gândul de a ajuta pe cei aflaţi la nevoie, sens în care Asociaţia Tereza, împreună cu mai mulți voluntari, vor oferi un program de artă plastică copiilor prezenţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.