Învățătoarea care a atacat doi copii cu spray lacrimogen, lăsată liberă de procurori

Cadrul didactic care. miercuri, a agresat cu un spray iritant-lacrimogen doi elevi de 6 ani din clasa pregătitoare a Școlii gimnaziale din Chereușa (comuna Santău, județul Satu Mare) este acum liberă după ce a expirat mandatul de reținere pe o durată de 24 de ore emis de polițiștii sătmăreni.

Potrivit PresaSM, “Luminița F., în vârstă de 43 de ani, profesoara care a agresat cu un spray lacrimogen doi elevi (6 ani) a ieșit din restul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare după ce a fost închisă 24 de ore.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei nu au mers cu propunere de arestare preventivă în fața judecătorilor, preferând să o plaseze pe suspectă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.”

Femeia era cunoscută în rețeaua școlară ca fiind „cu probleme”, dar. după cum a afirmat inspectorul școlar general Călin Durla, nu a avut niciodată antecedente violente. În schimb, nu ducea niciodată anul școlar până la capăt, ci renunța la activitatea de predare la câteva săptămâni după ce începea anul școlar.

Reamintim faptul că învățătoarea nu a găsit altă metodă didactică de disciplinare a doi elevi din clasa pregătitoare a școlii din Chereușa decât utilizarea unui spray iritant-lacrimogen asupra lor. Copiii au fost duși la spital rapid dar, din fericire – conform declarației unuia dintre părinți –  gestul iresponsabil al învățătoarei nu le-a provocat nimic grav din punct de vedere fizic, doar o puternică iritare a ochilor acestora. În schimb, mult mai grave sunt urmările psihic-emoționale.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a decis ca acestei învățătoare să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.