Elevi ai Colegiului Ioan Slavici, “la plimbare prin Sătmar, cu o carte-n buzunar” – azi, de la ora 12

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care pot descoperi patrimoniul cultural  din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. În România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă, încă din 1992, participanţilor ocazia întâlnirii nu numai monumente istorice, dar și cu patrimoniul cultural mai puţin cunoscut.

În acest context, Biblioteca Județeană Satu Mare și Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare organizează vineri, 13 septembrie, cu începere de la ora 1200, o serie de activități reunite sub genericul „La plimbare prin Sătmar, cu o carte-n buzunar” pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului și Anul Cărții în România. Proiectul este în măsură să le ofere elevilor acces la patrimoniul cultural al bibliotecii: cărţi, albume şi colecţii bibliofile.

Activitățile vor debuta în fața Colegiului Național „Ioan Slavici” și se vor încheia la sediul Bibliotecii Județene, sub forma unui itinerariu pe străzile municipiului Satu Mare, cu scurte popasuri în locurile unde, de-a lungul timpului, a funcționat biblioteca publică sub diferite denumiri, cunoscută astăzi și intrată în conștiința colectivă drept Biblioteca Județeană Satu Mare.

Așadar, periplul elevilor din clasele a IX-a D și E își va avea traseul pe străzile și bulevardele din Centrul Vechi al Sătmarului, prilej cu care bibliotecarii și cadrele didactice coordonatoare le vor oferi participanților informații cu privire la istoria celor mai importante clădiri de patrimoniu din oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.