Primăria Satu Mare aruncă vina pe Vasile Bud în legătură cu incidentul de la hotelul “Dana II”

Hotelul “Dana II” din centrul municipiului Satu Mare este proprietatea dezvoltatorului imobiliar Vasile Bud. Fațada acelui stabiliment turistic central arăta bine până azi-noapte.

Conform celor publicate de PresaSm, fațada din zona acoperișului hotelului “Dana II” din Piața Libertății a cedat în seara de miercuri spre joi.  Bârne de lemn au căzut pe balconul hotelului, iar pe trotuar a ajuns nu doar tencuiala, ci și elementele decorative. Pericol public în toată regula – noroc cu polițiștii locali care anterior, observând că era ceva în neregulă, au izolat zona respectivă.

Pentru ca nu cumva să fie suspectată că ar avea vreo vină în producerea incidentului, Primăria Satu Mare se spală pe mâini  și, diplomatic-indirect, aruncă vina pe dezvoltatorul imobiliar sătmărean Vasile Bud.

Prim[ria Satu Mare a anunțat că “a evaluat în ultimul an starea tehnică a 105 clădiri din Centrul Nou și Centrul Istoric al municipiului Satu Mare, iar apoi a emis aproape 500 de somații către proprietarii acestor imobile. Comisia de identificare a clădirilor neîngrijite situate în municipiul Satu Mare a trimis 497 de somații prin care a cerut proprietarilor clădirilor evaluate să efectueze lucrări de reabilitare/întreținere/reparații, de la reabilitarea fațadelor, tencuielilor sau tâmplăriei, până la lucrări de reabilitare completă.

Nerespectarea termenului impus de Primăria Satu Mare, respectiv 30 noiembrie 2019, va atrage după sine majorarea impozitului pe clădiri/teren la 500%. Primăria mulțumește și pe această cale proprietarilor de clădiri care s-au conformat deja și au efectuat sau sunt în curs de efectuare lucrările de reabilitare/întreținere/reparații.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.