Învățătoarea care a “gazat” doi elevi de 6 și 7 ani, exclusă din învățământ!

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a decis s-o dea afară din serviciu pe învățătoarea care, ieri, a folosit spray iritant-lacrimogen împotriva a doi elevi  – în vârstă de 6, respectiv 7 ani – de la școala gimnazială din Santău (județul Satu Mare).

ISJ Satu Mare a comunicat următoarele:

Miercuri, 11 septembrie 2019, învățătoarea clasei Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău a utilizat un spray lacrimogen îndreptat către elevi cu intenția de a-i disciplina. Elevii au primit îngrijiri medicale la fața locului și la UPU Tășnad, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol. Doamna învățătoare a fost repartizată în data de 6 septembrie 2019 pe postul de la Școala Gimnazială Santău în urma rezultatului obținut la concursul organizat la nivel județean în septembrie 2019.

Poliția realizează cercetări în acest caz. S-a dispus reținerea învățătoarei pentru 24 de ore, iar procurorul de caz va decide ce se va întâmpla în continuare.

Doamnei învățătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar postul de învățătoare la clasa Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău este preluat în prezent, prin cumul, de un alt cadru didactic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.