Elevii din Medieșu Aurit învață matematică și informatică cu tablete, laptopuri și videoproiectoare

Școala Profesională “George Coșbuc” din Medieșu Aurit (județul Satu Mare), continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laborator echipat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, a primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școala din Medieșu Aurit pentru continuarea programului. Este un model pentru celelalte școli din județ și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

”Acest tip de învățare are un alt grad de acumulare și de însușire a cunoștințelor. Matematica a devenit mult mai tangibilă pentru elevii noștri datorită aplicațiilor de pe tablete. Plăcerea elevilor de a lucra în acest mod îl influențează pe dascăl să exploreze materia mai mult, să dea informații în plus”, declară directorul școlii, Ion Știrbu.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit, în cele patru ediții Digitaliada de până acum, 2 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.