Ansamblul DORURI SĂTMĂRENE a impresionat 10.000 de egipteni cu dansuri din Oaș și Codru (foto)

În perioada 3-8 septembrie 2019, în orașul Ismailia din Egipt s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor, eveniment la care a participat și Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, reprezentând România.

Din delegația sătmăreană au făcut parte, referentul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, George Negrea, coregraful Grigore Simionca și membrii ansamblului dansatorii: Bogdan Bota, Delia Chioran, Grațian Mircea, Maria Vălean, Turi Adelin, Karina Molnar, Aurelian Trif și soliștii: Silvia Șuth, Liliana Bota și Bianca Cionca.

Sătmărenii s-au bucurat de un succes deplin, dansurile  specifice zonelor folclorice românești Codru și Oaș i-au cucerit pe egipteni.
Reprezentantul Ministerului Culturii din Egipt, Mohamend Nabil, a declarat că prestația ansamblului sătmărean a fost cea mai apreciată, atât de publicul care a fost prezent în număr de peste 10.000 de spectatori, cât și de organizatori.

De asemenea, acesta a promis că ansamblul, va fi invitat de onoare la un festival ce se va desfășura în Cairo în 2020.

La festivalul din Egipt au participat ansambluri din: România, Venezuela, Pakistan, Liban, Indonezia, India, Maldive, Rusia și Grecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.