A mai răsărit un secretar de stat sătmărean – Radu Cristescu (foto)

Fost elev al Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, fiu de magistrat – și fratele fostei procuroare din DIICOT și DNA Adriana Cristescu, fostul vicepreședinte al PMP, actual membru PSD, sătmăreanul Radu Cristescu a fost numit de către premierul Viorica Dăncilă în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, potrivit unei decizii publicate ieri în Monitorul Oficial.

„În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Radu-Mihai Cristescu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial, citată de Mediafax.

Pe 22 mai, Radu Cristescu a fost exclus din PMP şi demis din funcţia de vicepreşedinte, în şedinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, chiar de către Traian Băsescu.

Motivul excluderii a fost atacul furibund la adresa lui Eugen Tomac, Băsescu cerându-i atunci lui Cristescu să vină cu probe pentru afirmaţiile făcute.

Pe 4 august, fostul vicepreşedinte al PMP Radu Cristescu a anunţat, pe Facebook, că a acceptat invitaţia Vioricăi Dăncilă de a se alătura PSD, “un partid care se schimbă” şi în a cărui schimbare crede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.