Traficanți de droguri din județul Satu Mare, liberi ca pasărea deși sunt condamnați definitiv (foto)

În luna iunie erau în libertate 4.450 de persoane condamnate, pentru care instanțele au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, potrivit informațiilor transmise de Ministerul de Interne (MAI) la o interpelare a deputatului Robert Turcescu. La acest moment, în penitenciarele din țară sunt încarcerate 20.307 persoane, arată datele Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Dintre cele 4.450 de persoane condamnate care sunt în libertate, 350 sunt urmărite la nivel național, iar 4.100 la nivel internațional.
Conform datelor transmise de Poliția Română, în 12 iunie 2019 în baza de date “Urmăriți” figurau 4.450 de persoane condamnate, pe numele acestora fiind emise de instanțele penale mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, se arată în răspunsul trimis de Ministerul Afacerilor Interne deputatului PMP Robert Turcescu.
“Aici sunt rețelele de trafic de carne vie, de droguri și multe altele. Aici e dovada putreziciunii din statul roman! Sunt 1.363 de infractori aflați în libertate care au fost condamnați pentru crime, violuri, vătămări corporale grave, tîlhării, maltratare de minori, trafic de carne vie, sechestrări de persoane. Ca să aveti un ordin de mărime – la Penitenciarul Jilava sunt încarcerați în jur de 1.350 de deținuti. Dacă ar fi duși în arest și cei 4.450 de condamnați care se sustrag executării pedepsei, ar mai fi nevoie de cel puțin trei penitenciare precum Jilava!”, este reacția lui Turceascu.
Printre miile de cetățeni români condamnați definitiv de mai mult timp și încă neprinși sunt și doi traficanți de froguri din județul Satu Mare.
Unul dintre acești traficanți de droguri, condamnat definitiv este Ioan Cristinel Buzgo, din Negrești Oaș.
Cel de-al doilea traficant de droguri încă liber ca pasărea cerului este Vasile Marciel Paul din comuna Halmeu, acesta fiind dat în urmărire de mai bine de 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.