ȘOCANT. Bebeluș vândut cu 15.000 de lei chiar din maternitate. “Manevră legală” încercată de mama denaturată și cumpărător

Un caz revoltător a fost descoperit de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce o femeie de 20 de ani și-a vândut copilul nou-născut contra sumei de 15.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în 20 iulie, tânăra a născut la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de un clujean de 54 de ani, cu propunerea de a-i vinde nou-născutul. În acest scop, i-a oferit proaspetei mame 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.
“Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata a fost de acord cu propunerea inculpatului, cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său”, arată sursa citată.
Astfel, cei doi s-au deplasat în 23 iulie la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul este tatăl biologic al copilului născut de sălăjeancă, în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior. După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul i-a plătit femeii o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.
Cei doi au fost prezentați vineri Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzațiile de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.