FOTO. Consiliul Județean ignoră total “autostrada Codrului”! În rest, doar cârpește și “evaluează” alte drumuri județene (foto)

Sub diferite pretexte – ba că lipsă de bani, ba că procese cu Tehnic Asist, ba că nu se aliniază planetele în mod favorabil -, Consiliul Județean Satu Mare continuă să sufere de o crâncenă amnezie în ceea ce privește starea continuu-catastrofală a aceea ce, în urmă cu câțiva ani, a denumit pompos “autostrada Codrului”. Deși are obligația de a face măcar lucrări de întreținere și pe această înșirurire de drumuri județene din zona Codrului, Consiliul Județean nu se sinchisește de asta. Și, judecând după cel mai recent comunicat în stilul bătaie-cu-cărămida-în pieptul de aramă, nu are planuri din astea într-un viitor previzibil.

Consiliul Județean Satu Mare comunica, ieri, trei liste. O listă cu drumuri județene pe care lucrările de întreținere s-au finalizat, o altă listă cu drumuri județene pe care lucrările de cârpire sunt în plin avânt și lista drumurilor aflate în stadiu de evaluare. “Autostrada Codrului” nu se află pe absolut nici una din aceste liste. Pentru că, în realitate, aceasta este o belea de care Consiliul Județean Satu Mare crede că se poate preface că pur și simplu nu există dacă nu se ocupă deloc de ea.

Redăm în continuare comunicatul integral al Consiliului Județean Satu Mare și publicăm chiar și fotografiile, alese cu intenție propagandistică și în care se văd șirurile de ambrozia și de bălării de pe margini, menite să ilustreze realizările epocale ale instituției în domeniul întreținerii infrastructurii rutiere județene.

“Consiliul Județean Satu Mare a finalizat recent lucrările de întreținere pe 7 tronsoane de drumuri județene:

DJ 109 N Acâș – Unimăt și DJ 195A  Acâș-Giungi-Ghirișa, unde s-au făcut lucrări de plombări cu emulsie și criblură

DJ 196B Ciumești-Sanislău, DJ 194D  Ardud-Gerăușa și DJ 194D  Ardud-Baba Novac-Gelu, tronsoane pe care s-au realizat plombări cu mixtură asfaltică

DJ 19F Unimăt- spre Săcășeni, porțiune pe care  s-au executat lucrări de întreținere a drumului de piatră

Aducem la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor din aceste zone, faptul că în prezent sunt în plină desfășurare lucrările de întreținere pe alte 6 tronsoane de drumuri județene:

DJ 195C  Sudurău (intravilan), pe o porțiune de 800 de metri se face întreținerea drumului de piatră

DJ 196 Supuru de Jos-Hodod-limita de județ, se execută lucrări de plombare cu mixtură asfaltică și tratarea burdușirilor

DJ 196C Petrești- Sanislău-Ciumești, se fac plombări cu mixtură asfaltică și urmează să se aștearnă covor asfaltic pe tronsonul Petrești – Sanislău

DJ 197 DN 19  Pășunea Mare – Călinești, se realizează plombări cu mixtură asfaltică și plombări cu emulsie și criblură

DJ 108M  Halmeu – Tarna Mare, au început plombările cu mixtură asfaltică și tratarea burdușirilor

DJ 109K Orașu Nou – Prilog – Remetea Oașului – intersecție DJ 109L, se lucrează la tratarea burdușirilor, se fac plombări cu emulsie și criblură și plombări cu mixtură asfaltică.

În paralel, se fac evaluări pentru tipul de lucrări și cantitățile necesare pentru întreținerea altor 6 porțiuni de drum județean: DJ 196D DN 19 – Marna, DJ 195C Căuaș-Hotoan, DJ 108P intersecție DJ 196 – Hurezu Mare – Babța – limită de județ, DJ 109P intersecție DJ 191A – Cehal, DJ 196A intersecție DN 19A – Stâna, DJ 193F Socond-Soconzel.

Derulate ca parte a programului anual de întreținere a drumurilor județene, aceste lucrări au drept principal obiectiv îmbunătățirea infrastructurii rutiere a acestor sectoare de drum și desfășurarea circulației în condiții de siguranță.”

sursa: CJ Satu Mare

 

Un Comentariu la "FOTO. Consiliul Județean ignoră total “autostrada Codrului”! În rest, doar cârpește și “evaluează” alte drumuri județene (foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.