CRIZĂ. Angajații sătmăreni de la Mediu și Energie nu și-au primit salariile! Care este motivul?

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și instituții care-i sunt subordonate acestuia – Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu -, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie (inclusiv toți funcționarii ISCIR) nu și-au primit salariile. Această situație a apărut în urma demisiei celor doi miniștri titulari ai celor două portofolii. La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului și ai Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliția de guvernare.

Această situație îi afectează direct și pe salariații Agenției de Protecția Mediului și ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu din județul Satu Mare.

Potrivit celor declarate pentru Sătmăreanul.net de Elisabeta Békéssy, director executiv al APM Satu Mare, este adevărat că angajații acestei instituții nu și-au primit încă salariile pe luna august.

“Pentru noi, principala instituție ordonatoare de credite este Ministerul Mediului. Am primit o adrsă oficială de la minister prin care ni se comunică faptul că, neavând încă ministru, nu este cine să semneze actele necesare și nu s-a dat curs plății salariilor. APM Satu Mare are 37 de salariați, deocamdată oamenii nu au spus nimic pentru că s-a mai întâmplat și altădată, din diferite motive, să se întârzie câteva zile cu plata salarilor, dar dacă situația asta va persista și săptămâna viitoare sigur că vom ridica tonul. Oricum, instituția funcționează în parametri normali pentru că există buget alocat pentru plata utilităților și pentru toate celelalte cheltuieli cu excepția salariilor”, a declarat directorul executiv al APM Satu Mare Elisabeta Békéssy.

Vasile Fănățan, șeful Gărzii de Mediu Satu Mare a confirmat, de asemenea, faptul că angajații intituției nu și-au primit salariile. “Nouă ni s-a comunicat că până vineri vom primi salariile, vom vedea dacă va fi așa. Dacă nu se întâmplă cum ni s-a spus, vom vedea de luni încolo ce măsuri vom lua”, a declarat Vasile Fănățan pentru Sătmăreanul.net.

 

Un Comentariu la "CRIZĂ. Angajații sătmăreni de la Mediu și Energie nu și-au primit salariile! Care este motivul?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.