O țigară aruncată aiurea a ucis 150 de miei. Ore întregi de intervenție a pompierilor (foto)

Pompierii sătmăreni au fost solicitați ieri, în jurul orei 15:30, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit o fermă agricolă din localitatea Homorodul de Jos.
La fața locului s-au deplasat 10 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu cu trei autospeciale de stingere. Din cauza vântului puternic, care a contribuit la propagarea cu repeziciune a flăcărilor amenințând un șopron cu fân din imediata vecinătate, dar și a lipsei unui surse de apă în apropiere, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru înlăturarea efectelor produse, timp de aproape 3 ore.


Deși apelul la 112 anunța ca nu există victime sau animale surprinse în construcția incendiată, ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au descoperit faptul că nu toate animalele au fost evacuate. Este vorba despre un număr de 150 de miei pentru care nu au mai putut fi salvați.
În urma evenimentului au mai ars: acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și 10 baloți de fân.
Cauza probabilă: fumatul în locuri nepermise.

sursa: comunicat ISU Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.