Evocare publică a lui Avram Iancu la 147 de ani de la moartea acestui erou național (galerie foto)

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat marți, 10 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 147 de ani moartea eroului național Avram Iancu.

În cadrul manifestării, directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a evocat personalitatea „Crăișorului Munților”, după care a avut loc un parastas în memoria eroului național, cu participarea preoților de la Parohia Ortodoxă Carei, în frunte cu protopopul Florian Mocanu. Apoi, au depus coroane: Primăria municipiului Carei prin Direcția de Cultură, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Asociația Unirea 2009 Carei, Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei și  Partidul  Național Liberal.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de către Corul Asoțiației Unirea 2009 Carei și a soliștilor Ansamblului Ceatăra pregătiți de prof. Adrian Pașca. La momentul comemorativ au participat, pe lângă reprezentați ai unor instituții de stat și asociații culturale, elevi de la Școala Vasile Lucaciu, Școala Generală nr. 1 și Liceul Teoretic din Carei. La final, fiecare participant a primit cadou o vedere cu eroul național Avram Iancu, în amintirea acestei zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.