Campanie socială – „Un ghiozdan la început de an” pentru copii săraci care vor la școală (galerie foto)

Sărăcia cruntă poate bloca accesul la educație. Realitatea este că “învățământul gratuit” (conform Constituției) din România nu este deloc gratuit – părinții și bunicii fiecărui elev știu cel mai bine acest lucru. Din nefericire, există încă (prea) mulți copii cărora li se răpește șansa de a merge la școlă pentru că nu au  haine sau rechizite. Totuși, măcar câțiva dintre aceștia primesc, uneori, un sprijin – mult mai important decât pare la prima vedere – de la oameni care nu doar că au suflet (toți avem, se spune), ci le și pasă cu adevărat de cei mai defavorizați de soartă.

Astfel, proiectul „Un zâmbet, un destin”, organizat de Asociatia Dăruind Primești din Satu Mare, continuă cu o nouă campanie socială : „Un ghiozdan la început de an”.

„În această perioadă copiii care urmează să înceapă școala au pregătite deja hainele și rechizitele, dar din păcate nu toți pot face acest lucru. Este vorba despre copiii din familii defavorizate, copii care nu au un ghiozdan și nici creioane sau acuarele. De data aceasta ne-am îndreptat atenția către copiii cu posibilităţi reduse care frecventează școala din satul Tătăresti din județul Satu Mare, copii care se bucură să înceapă școala având toate cele necesare: haine noi, ghiozdan, penar, obiecte de scris (pixuri, carioci, creioane colorate), caiete, bloc de desen, foi colorate, pensule și altele”, a subliniat Adrian Bilanici, membru fondator al Asociației Dăruind Primești.

Membrii acestei familii din satul Tătărești sunt greu încercaţi delipsurile pe care viaţa le-a tot pus în calea lor. Cei 11 copii trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat, iar condiţiile din ”căsuța”  în care îşi duc zilele sunt greu de îndurat. O singură cameră pentru 13 suflete!

Asociația caritabilă a mai ajutat și o altă familie – care locuiește la periferia municipiului Satu Mare -, unde, tot așa, într-o casă mică, trăiesc 9 persoane,… dar copiii vor putea merge la școală cu haine noi și cu toate rechizitele școlare necesare!

Asociația Dăruind Primești a ales să ajute aceste familii tocmai pentru că a constatat o dorință reală a copiilor de a merge la școală, de a învăța, de a visa să devină “oameni mari”.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.