Actori sătmăreni într-un nou film cu difuzare națională – “Valea orbilor” (foto-video)

Patru actori ai Teatrului de Nord Satu Mare fac parte din distribuția unui nou film de excepție: “Valea orbilor”, în regia lui Ion Ionescu. Actorii sătmăreni Radu Botar, Anca Similar, Carol Erdos și Andrei Stan dau viață unor personaje cu adevărat memorabile în acest nou film care reconstituie perioada în care 43.492 de km pătrați din Transilvania au fost cedați Ungariei horthiste de către Hitler, prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

Studioul cinematografic VISION P.M. a finalizat în luna septembrie producția filmului artistic “Valea orbilor”, care s-a realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Plasat în luna septembrie a anului 1940, în județul Sălaj, filmul relatează povestea de dragoste dintre o româncă, Rozalia, și un ungur evreu, Sandor – personaje al căror destin este puternic marcat de schimbările socio-politice ale vremii –, poveste care se dezvoltă pe fundalul masacrelor din satele sălăjene Ip, Treznea și Nușfalău. Prin intermediul celor doi protagoniști, regizorul Ion Ionescu se reîntoarce asupra unui trecut despre care s-a vorbit prea puțin atât în timpul regimului comunist, cât și în România postdecembristă.

https://www.facebook.com/1566113893647200/videos/461801281215920/?v=461801281215920

Cunoscut pentru filme precum “Rusty Steel” sau “Last Chance”, regizorul Ion Ionescu alege, de această dată, să vorbească despre o serie de evenimente care au avut un impact deosebit asupra istoriei locale și care sunt comemorate prin intermediul lung metrajului “Valea Orbilor”, declarat câştigător la ultima sesiune a concursului de proiecte de scenarii organizat de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Din distribuție fac parte: Radu Botar ( Teatrul de Nord – Satu Mare) ,Ela Prodan (București), Csaba Marosan (Teatrul Maghiar de Stat – Cluj Napoca), Andrei Stan (Teatrul de Nord – Satu Mare), Emanuel Petran (Teatrul Puck – Cluj-Napoca), Anca Similar, Carol Erdos (ambii de la Teatrul de Nord – Satu Mare), Elena Ivanca (Teatrul Național – Cluj Napoca) și mulți alți îndrăgiți actori.

Fundamentat pe o cercetare substanțială privind evenimentele istorice ale perioadei din județul Sălaj, “Valea Orbilor” este un film artistic dedicat acelor oameni simpli care au avut curajul și puterea să lupte pentru valorile umane cele mai de preț, în pofida morții, a lăcomiei, a cruzimii.

Filmul va rula, din 25 octombrie 2019, în cinematografele din țară.

Un Comentariu la "Actori sătmăreni într-un nou film cu difuzare națională – “Valea orbilor” (foto-video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.