Sens giratoriu distrus de “șmecheri” în județ, refăcut penelistic-preferențial de Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare este Ioan Rus (din partea PNL). Primarul comunei Călinești Oaș este Dinu Vasile Birotc (din partea PNL). Legătura penelistă de partid a funcționat perfect și Consiliul Județean a finanțat și reparat rapid – în intravilanul comunei – o stricăciune semnificativă. Problemă rezolvată ca de la penelist la penelist. În alte zone, care au ghinionul să nu aibă primari din PNL (sau UDMR), problemele se soluționează mai greu spre mai deloc.

Iată ce s-a întâmplat de fapt. Luna august a acestui an a adus temporar acasă, ca de fiecare dată, o mulțime de români care muncesc în străinătate. Și cum într-o mulțime se găsesc mai mereu șmecheri care doar atunci când sunt în România se dau în stambă în fel și chip (că-n țările europene în care muncesc nu-și permit astfel de excentricități), uneori rezultatul e distrugător. La propriu. Așa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu un nevinovat sens giratoriu din comuna Călinești Oaș, sens giratoriu care la sfârșitul lunii august arăta cam așa:

Dar, având în vedere că urma o semnificativă sărbătoare locală a comunei Călinești Oaș, Consiliul Județean a sărit rapid să rezolve problema.

Redăm în continuare textul comunicatului Consiliului Județean:

“Sensul giratoriu din Călinești-Oaș, distrus de unii participanți la trafic în urmă cu câteva săptămâni, a fost refăcut provizoriu.
Amenajat la intersecția cu străzile care duc spre Gherța și Pășunea Mare, sensul giratoriu de la Călinești-Oaș a fost lovit din toate părțile și astfel a fost distrus aproape în totalitate. Consiliul Județean Satu Mare a luat măsura refacerii provizorii, în vederea asigurării traficului în condiții de siguranță, până la reamenajarea definitivă a acestui sens giratoriu.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.