Cum a fericit bacalaureatul “de toamnă” 20 de candidați sătmăreni

În județul Satu Mare, procentajul candidaților care au promovat până la urmă examenul de Bacalaureat (în cadrul așa-numitei “sesiuni de toamnă”) a crescut un pic după soluționarea contestațiilor, rezultatele finale arătând că numărul promovaților a crescut cu 20 de absolvenți prin comparație cu rezultatele preliminare.

Rezultatele examenului de Bacalaureat (după contestații), sesiunea august-septembrie 2019, s-au afișat la centrele de examen și sunt postate ;i pe pagina web www.bacalaureat.edu.ro .

În conformitate cu  statistica oficială a rezultatelor finale, la nivelul județului Satu Mare, din totalul de 554 candidați prezenți, au promovat examenul de Bacalaureat sesiunea august-septembrie un număr de 183 candidați. Rata de promovare este de 33,03%. Asta după soluționarea contestațiilor. Înainte de această procedură, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare comunicase că “la nivelul județului Satu Mare, din totalul de 677 candidați înscriși, au fost prezenți 554, din care sunt declarați reușiți 163, în pondere de 29,42%.”.

Ponderea rezultatelor candidaților reușiți, pe tranșe de medii, este după cum urmează:

84,70% cu medii cuprinse între 6-6,99;

14,21% cu medii cuprinse între 7-7,99;

1,09% cu medii cuprinse între 8-8,99.

sursa: ISJ Satu Mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.