Colaborarea polițienească transfrontalieră a mai provocat o “victimă” la Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea – judeţul Satu Mare – au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca BMW, care figura în bazele de date ca fiind căutat de autoritățile din Italia.

Ieri, 07 septembrie a.c., în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român  I.S., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza  județul Maramureș.

Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Jeep și remorcă marca Syrius, ambele înmatriculate în România. Pe remorcă se afla un autoturism marca BMW seria X6, înmatriculat în Franța.

La controlul specific, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul aflat pe remorcă era semnalat ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia, în data de 16.03.2017.

Drept urmare, autoturismul în cauză, în valoare de aproximativ 66.300 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Petea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.