FOTO/VIDEO. Polițiștii sătmăreni, preocupați de măsurile de siguranță – antidrog și de circulație – pentru noul an școlar

Structurile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne – Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru  Situații de Urgență, Instituția Prefectului – derulează în această perioadă campania “10 pentru SIGURANŢĂ”, campanie în cadrul căreia au loc mai multe activităţi de informare și prevenire în unitățile de învățământ și în zone care concentrează publicul țintă: părinți, copii și profesori.

În acest sens a avut loc astăzi o conferință de presă la sediul IPJ Satu Mare susținută de subcomisar Felicia Hrihorișan, subinspectorul Daniel Ilban și purtătorul de cuvânt al instituției, agentul de poliție Paula Gabor. Subiectul principal al conferinței de presă – campania “10 pentru SIGURANŢĂ” – a fost prezentat de fiecare în parte, detaliindu-se astfel câteva aspecte principale.

Agentul șef de poliție Paula Gabor, purăto de cuvânt al IPJ Satu Mare, a scos în evidență preocuparea accentuată a polițiștilor sătmăreni pentru prevenirea oricăror incidente în școli sau pe stradă, în contextul începerii noului an școlar din data de 9 septembrie.

Subcomisar Felicia Hrihorișan a arătat că polițiștii sătmăreni, fiind perfect conștienți de vulnerabilitatea elevilor în fața flagelului drogurilor, își vor intensifica activitatea în special în partea de informare și prevenție. Nu întâmplător, în acest context a menționat activități punctuale care se vor desfășura în următoarele zile îndeosebi la Tășnad.

Subinspectorul daniel Ilban, ofițer în cadrul Serviciului Poliției Rutiere Satu Mare, a socotit necesar să sublinieze – lucru pe care orice polițist rutier îl face, dealtfel – deosebita importanță a respectării regulilor de circulație. El a amintit, printre altelem și faptul că pe drumurile publice din județul Satu Mare vor circula 111 microbuze școlare pe durata noului an de învățământ.

În plus s-a anunțat și faptul că sâmbătă, 7 septembrie 2019, de la ora 17.00, la Shopping City Satu Mare copiii au ocazia să întâlnească specialiști M.A.I. preocupați de siguranța celor mici. Polițiști, jandarmi şi pompieri vor fi acolo să vadă cât de pregătiți sunt părinții și copiii la capitolul siguranță. Distracția și surprizele nu vor lipsi! Evenimentul face parte din campania națională a M.A.I.
#10pentrusiguranța