Păcatul alcoolului de seară are efecte usturătoare chiar și dimineața

Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare în cadrul activităților desfășurate ieri, pe linia prevenirii și combaterii conducătorilor auto care se află la volan sub influența băuturilor alcoolice au reținut 3 permise de conducere și au constatat o infracțiune rutieră în flagrant.

Polițiștii au identificat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 61 de ani, pe raza municipiului Satu Mare, fiind la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice, astfel fiind testați cu aparatul alcooltest au rezultat alcoolemii cuprinse între 0,03 mg/l și 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii rutieri au depistat la data de 4 septembrie a.c. pe strada Petofi, din municipiul Satu Mare, un sătmărean, de 49 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de conturbare a capacității de conducere și producere a accidentelor de circulație, deși există tendința de a se subestima rolul său, motiv pentru care combaterea acestei cauze de producere a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii rutieri.

Este bine de ştiut pentru conducători auto și faptul că alcoolul consumat până seara târziu persistă în organism chiar şi în dimineaţa următoare, peste limite legale.

Poliția rutieră atrage atenția conducătorilor auto asupra faptului că alcool consumat înainte de a conduce autovehicule poate să ucidă!!! Victimele accidentelor produse din această cauză, din păcate, de cele mai multe ori sunt grav rănite sau decedate!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.