Neavând voie să se-nsoare, sunt plini de energie la fotbal. Cum s-a terminat campionatul preoților catolici (galerie foto)

Un inedit campionat național de fotbal a adus la Satu Mare preoți din cinci dieceze romano-catolice, respectiv din trei eparhii greco-catolice.

Meciuri pline de energie, emoții și adrenalină au avut loc în Sala de Sport “Both Katalin” din municipiul Satu Mare în zilele de 3 și 4 septembrie, când echipele mai multor dieceze și eparhii catolice din România s-au confruntat în cadrul campionatului de fotbal Calix Sacerdotum.

Preoții romano-catolici au interdicție la căsătorie, Mulți dintre spectatorii prezenți la intensele partide de fotbal au fost de părere că acest fapt ar putea fi responsabil, cel puțin teoretic, pentru debordanta energie demonstrată de preoții-fotbaliști. Jucătorii au arătat că stăpânesc foarte bine mingea, chiar se pricep și la fotbal și pot da oricând exemple ale unui joc tehnic creator de ocazii palpitante și recompensat cu goluri.

 

Competiția organizată de Clubul Sportiv Român a avut semifinalele și finala miercuri, în urma cărora s-a stabilit și ordinea finală dintre diferitele echipe: medalia de bronz era cucerită de echipa Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, medalia de argint de echipa Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, iar medalia de aur de echipa Diecezei Romano-Catolice de Iași. Campionii vor juca la europenele din februarie a anului viitor, la Praga, contra echipelor alcătuite de preoții altor țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.