Ioana Bran după creșterea indemnizațiilor pentru veterani: “nu aș fi avut obraz dacă nu aș fi votat pentru majorare” (foto)

Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, a făcut cunoscut faptul că și-a dat votul, din toată inima și cu tot respectul cuvenit, pentru ca veteranii de război, invalizii de război și văduvele de război să primească indemnizațiile majorate.

“Am votat astăzi pentru ordonanța de urgență care majorează indemnizațiile veteranilor de război.

Acest vot reprezintă o datorie morală față de eroii acestei țări, fără de care noi nu am fi azi aici.

Proiectul de lege a avut un traseu lung și dificil. De aceea, Guvernul a decis ca majorarea indemnizațiilor să se facă prin ordonanță de urgență. La momentul adoptării de către Guvern și intrarea în vigoare, în ianuarie 2019, invalizii de război, văduvele și cei câțiva veterani pe care România încă îi mai are în viață primeau o indemnizație mult prea mică.

Ordonanța pe care tocmai am votat-o prevede creșterea indemnizațiilor astfel: pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate de la 259 la 1.500 lei lunar, pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar și pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, de la 196 lei la 900 lei lunar. În cazul veteranilor de război și văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar.

Și la noi, în Satu Mare, ca în multe județe, avem astfel de eroi. Cu toții merită respectul nostru, iar noi, ca parlamentari, avem obligația de a acționa și de a face ceva concret pentru a ne arăta acest respect.
Am mai spus-o : nu aș mai fi avut obraz să apar în fața lor dacă nu aș fi votat astăzi pentru aceste majorări”, a scris deputatul Ioana Bran pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.