Dan Barna i-a “periat” pe sătmăreni: “la Satu Mare există un spirit civic consistent”. Filiala USR-PLUS are “cotă” de semnături (foto-video)

Candidat la președinția României din partea Alianței USR-PLUS, președintele USR Ilie Dan Barna, este prezent azi în județul Satu Mare pentru a impulsiona strângerea numărului de semnături necesare pentru a-și putea depune oficial candidatura la cea mai înaltă funcție în stat.

Vizita lui Dan Barna în municipiul Satu Mare a debutat la Piața de vechituri, ulterior acesta deplasându-se (împreună cu echipa sătmăreană de campanie) spre Centrul Nou. Câțiva sătmăreni au semnat în favoarea candidaturii lui Dan Barna chiar în prezența acestuia,

Apoi, în cadrul conferinței de presă, Ilie Dan Barna a afirmat că la Satu Mare “există un spirit civic consistent, un spirit civic al românilor și al maghiarilor în egală măsură, pentru că…. vorbim de Europa, vorbim de candidatura mea la președinția României și de perspectiva aceasta de a avea o Românie europeană în care nu există diferențe… sunt aceleași probleme și pentru cetățenii români și pentru cetățenii români de naționalitate maghiară.”

Conform lui Dan Barna, “faptul că astăzi 50% din tinerii de liceu visează să trăiască în afara țării, visează să plece, este un indicator foarte dureros, un indicator care trebuie adresat și pentru care eu mă aflu în această campanie. Alianța USR-PLUS își propune nu doar să câștige aceste alegeri prezidențiale, în egală măsură dorește să câștige și alegerile locale și alegerile naționale și să dăm României o guvernare onestă și competentă.”

Referitor la o eventuală moțiune de cenzură împotriva actualului guvern, Dan Barna a declarat că dacă aceasta ar trece, s-ar deschide o posibilitate „reală” pentru alegeri anticipate.

Întrebat de reporterul Sătmăreanul.net cum comentează faptul că el este acuzat de faptul că s-a afirmat în spațiul public ca fiind un politician “anti-sistem”, dar banii i-a câștigat tocmai profitând de “sistemul” pe care acum îl atacă, Dan Barna a răspuns că el a ieșit complet din firma sa de consultanță pe fonduri europene atunci când a intrat în politică și că, practic, este acuzat că firma sa a ajutat statul român să absoarbă fonduri europene. Menționăm că, anterior, firma de consultanță a lui Dan Barna a încheiat numeroase contracte – inclusiv prin încredințare directă, deci fără licitație – cu instituții ale statului precum Ministerul Justiției și Ministerul de Interne.

În ceea ce privește numărul de semnături strânse în județul Satu Mare de reprezentanții Alianței USR-PLUS, Ilie Dan Barna a afirmat că “Satu Mare este în momentul de față pe locul 3 la nivel național în atingerea obiectivelor. Fiecare județ are un număr de semnături raportat la populație, iar în Satu Mare a fost strâns deja 75% din semnăturile pe care le așteptăm de aici.”

După conferința de presă, liderul USR a plecat spre Negrești Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.