Agresare urâtă a unei educatoare de o tânără de 18 ani! Anchetă oficială pentru aflarea circumstanțelor

Azi noapte, în jurul orei 3, o educatoare de la centrul social multifuncțional de la Noroieni a fost agresată verbal și lovită cu palme, pumni și picioare. Persoana agresoare este o tânără de 18 ani, beneficiară a unui contract de furnizare de servicii sociale cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

La fața locului au intervenit polițiștii sătmăreni, fiind nevoie și de chemarea unei ambulanțe pentru a se acorda primele îngrijiri educatoarei agresate care, dealtfel, ulterior a fost transportată la UPU Satu Mare.

Strict oficial și birocratic vorbind, centrul social multifuncțional de la Noroieni a fost conceput ca un fel de trambulină a persoanelor asistate social (unele dintre ele suferind de afecțiuni psihice) spre reintegrarea, măcar parțială în societate. Haosul creat de aplicarea unor anumite ordine ministeriale contradictorii privind criteriile de acceptare și de transferare a unor beneficiari în astfel de centre a dus la includerea unor persoane cu potențial pericol social în structuri neadecvate lor precum este acest centru social multifuncțional de la Noroieni.

Potrivit celor declarate pentru Sătmăreanul.net de Mariana Dragoș, director executiv al DGASPC Satu Mare, la nivelul instituției s-a declanșat o anchetă.

“Această beneficiară a dovedit de multe ori că are un comportament dificil, chiar și pe mine m-a agresat verbal foarte urât în timpul desfășurării unei ședințe a comisiei în fața căreia a fost și ea prezentă. E adevărat că educatoarea, Daniela, a fost agresată. Noi acum încercăm să stabilim toate circumstanțele în care a avut loc acest incident. Din nefericire, pe noi, lucrătorii din sistemul de asistență socială, nu ne apără nici o lege atunci când suntem nevoiți să îndurăm înjurături, amenințări la adresa noastră și a familiei sau în cazul agresiunilor directe – iar astfel de lucruri se mai întâmplă, evident. Faptul că noi încercăm să le acordăm realmente tot sprijinul acestor beneficiari nu este întotdeauna receptat de aceștia ca atare”, a declarat directoarea Mariana Dragoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.