VIDEO. Excelent clip de promovare a județului, făcut de o firmă de turism. Autoritățile actuale nu-s preocupate de așa ceva

Filiala sătmăreană a unei agenții de turism a făcut – fără nici o contribuție din partea vreunei instituții publice – un excelent clip de promovare a județului Satu Mare.

https://www.facebook.com/Paralela45SatuMare/videos/1362130477289382/

Acest mic film de prezentare a județului Satu Mare a fost realizat de firma de turism Paralela 45 Satu Mare, având până în prezent peste 11.000 de vizualizări.

Într-un articol anterior, Sătmăreanul.net a mai prezentat un al material video de promovare a municipiului Satu Mare. Acesta a fost realizat de Nora Leifer și Alfonz Geng, cu explicații exclusiv în limba maghiară (fiind, probabil, destinat, exclusiv unor potențiali turiști din Ungaria), având – până la ora publicării acestui articol – 5.827 de vizualizări.

În ultimii ani, nici o instituție publică din Satu Mare – începând cu Consiliul Județean, Direcția de Cultură, Primărie etc – nu a fost serios preocupată de promovarea turistică a municipiului și județului.

Fostul primar de Satu Mare, Iuliu Illyes, a comandat – și a plătit aproximativ 3.000 de euro – pentru un filmuleț de vreo 18 de minute, în anul 2011, promovare făcută sub titlul „Satu Mare e orașul meu”. Acesta a avut două variante – una în limba română, alta în limba maghiară.

E foarte adevărat că filmul realizat cu concursul primarului din 2011 al municipiului Satu Mare a avut parte și de o concurență parodică din partea a doi sătmăreni profund nemulțumiți de latura exagerat-propagandistică a acelui material video oficial. Parodia prezintă, în antiteză, părțile urâte și întunecate ale Sătmarului: cerșetorii, gropile, canalele lăsate descoperite și fațadele scorojite ale clădirilor. Parodia, care durează aproape șapte minute, păstrează în coloana sonoră muzica filmului original și vocile unor sătmăreni care spun, în română și maghiară, „Satu Mare e orașul meu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.