Militar sătmărean în Afghanistan, distins cu titlul “Războinicul lunii” de partenerii americani (galerie foto)

Un militar de carieră din județul Satu Mare, aflat în misiune în Afghanistan (la Kandahar), s-a remarcat în mod deosebit pentru abilitățile sale, fiind considerat “Warrior of the Month” (“Războinicul lunii”) de partenerii americani. Acest militar s-a născut la Tășnad (județul Satu Mare), a urmat școala de maiștri militari de aviație și, când nu este detașat în misiuni în diferite părți ale planetei, își are baza la Câmpia Turzii.

Ieri, 30 august 2019, maistrul militar clasa a III-a Marin Emanuel Oprea a fost premiat de către partenerii americani cu distincția “Warrior of the Month” pentru implicarea sa in misiunea Escadrilei Expediționare de Consiliere Aeriană 442 din Kandahar, Afghanistan.

Acesta s-a evidențiat prin contribuția sa in calitate de consilier pe domeniul “Planificare și urmărire ore zbor”, cât și pentru activitățile de asistență și instruire a personalului tehnic afgan pentru aeronavele C-208 Cessna.

Militarul sătmărean este încadrat la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și participă la misiunea “Resolute Support” în Baza Militară Kandahar din Afganistan, misiunea Echipei de Consilieri Mentenanță Forțe Aeriene fiind de a consilia personalul tehnic din Forțelor Aeriene Afgane, pentru a deveni o forță sustenabilă și independentă în executarea mentenanței la aeronavele din dotare.

Fiind la finalul misiunii, Emanuel recunoaște că “este o mare diferență între a executa mentenanță și a-i instrui / sprijini pe ceilalți pentru a fi capabili în a realiza mentenanță eficient și in siguranță”, dar este foarte bucuros deoarece eforturile sale au fost recunoscute de către șeful de echipă si partenerii americani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.