Festival internațional de literatură la Satu Mare. Inclusiv despre imaginea românilor văzută de scriitori maghiari

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf, Biblioteca Județeană Satu Mare, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în perioada 5-8 septembrie 2019 se va desfășura la Satu Mare, Festivalul internațional de literatură ”Corona Carpatica – Zilele revistei Cronograf” având ca scop promovarea și stimularea culturii scrise din această zonă.
Manifestarea se adresează atât scriitorilor din țară, cât și a celor din țările vecine, îndeosebi din regiunile arealului nord – carpatic: Ungaria, Ucraina, Slovacia și Polonia.


Intervalul de timp petrecut împreună oferă posibilitatea participanților de a cunoaște viața literară din țările și zonele de unde provin, care sunt curentele literare contemporane ce animă activitatea scriitorilor.
Este un excelent prilej de a schimba idei, de a elabora strategii de dezvoltare comune, de reclădire a unui spațiu istoric cultural, animat de ideile novatoare ale culturii moderne și postmoderne, de a conștientiza comunitățile că trăim într-un spațiu unde schimbul de idei, cunoașterea și recunoașterea valorilor comune este unul dintre punctele cele mai puternice ale spiritualității.
În cadrul evenimentului se fac schimburi de experiențe, se identifică posibilitățile de a face cunoscute prin traduceri lucrările scriitorilor din țările susmenționate, de organizare de evenimente specifice pluriculturalismului european care să ducă la o mai bună cunoaștere efectivă a realității artistice din arealul nord carpatic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.