Fericirea pescarilor adevărați când reușesc capturi memorabile, indescriptibilă (galerie foto)

Cum îi stă cel mai bine unui pescar pasionat dacă nu pe malul unei bălți încântat de câte-o captură absolut memorabilă? În ultimele zile de august, astfel de ipostaze au fost trăite intens de mai mulți pescari care au ales să-și încerce răbdarea și îndemânarea pe malul încântătoarei bălți a Pescăriei Szegedi din satul Dabolț (comuna Halmeu).   Această baltă este una încă sălbatică, fiind formată în urma exploatarii de balastru și având suprafața de 6 hectare.

Și, ca să nu fim suspectați de povești pescărești, iată doar câteva dintre exemplarele prinse – deloc ușor, de fapt! – de pescari sătmăreni pe balta Pescăriei Szegedi.

De regulă, primele trageri nu se lasă foarte mult așteptate, însa uneori balta își cere primele „victime” – ca la orice partidă de pescuit în care inclusiv adrenalina este la loc de cinste – și pescarii mai pierd câte-o luptă cu câte o știucă de peste 13 kg,  câte un cteno de 22 kg, un fitofag de 24 kg sau  crap de aproape 20 kg. Dar, în cele din urmă, de fiecare dată satisfacția pescarilor este garantată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.