Poliția, Jandarmeria și Centrul Antidrog au serios de lucru pentru asigurarea siguranței elevilor și profesorilor

Astăzi, 30 august 2019, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural – prezidată de prefectul Darius Filip – s-au decis măsurile concrete care trebuie puse în aplicare pentru pregătirea noului an școlar și, mai ales, pentru asigurarea siguranței tuturor elevilor și cadrelor didactice.

Şedinţa a debutat cu o informare privind activitatea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Satu Mare pentru pregătirea noului an școlar 2019-2020. De asemenea, reprezentanţii ISJ Satu Mare au arătat rezultatele obținute la examenele de bacalaurea sesiunea vară. Prezentarea a fost făcută de către inspectorul şcolar general adjunct, Delia Gavra.

La punctul al doilea de pe ordinea zi au fost făcute publice informaţii privind activităţile premergătoare începerii noului an şcolar, realizate de către lucrătorii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) al judeţului Satu Mare. Datele au fost prezentate de către şeful inspectoratului, cms. şef de poliţie Sorin Stan. De asemenea, conducerea Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, prin adjunctul inspectorului șef, lt.col. Gheorghe Vlonga a informat membrii Colegiului Prefectural despre activitatea de menţinere a ordinii publice derulată de jandarmi în primele şase luni ale anului curent.

La “Diverse” s-a discutat şi adoptat Hotărârea de Colegiu prefectural pentru constituirea unui Grup de lucru format din reprezentanții structurilor de prevenire și relații publice din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Serviciului Județean Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratului de Poliție Județean,  Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare și  Instituția Prefectului, privind desfășurarea în sistem integrat a unor campanii de informare și prevenire în domeniul siguranței publice, în unitățile de învățământ și zonele adiacente începând cu data de 07.09.2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.