De ce vor directorii de mari instituții să trimită cetățenii și primarii la cosit? Variantă de “Let’s do it, Satu Mare”

Sătmăreanul.net nu a scris degeaba despre păcătoasele “plantații” de ambrozia din județ. Deja se încearcă, oficial, luarea de măsuri pentru combaterea acesteia.

Vineri, 30 august 2019, de la ora 10,00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa lunară a Colegiului Prefectural. Colegiul Prefectural îi cuprinde pe toți șefii instituțiilor deconcentrate din Satu Mare.

Unul dintre subiectele dezbătute la această ședință a fost găsirea unor metode eficiente de combatere a buruienii ambrozia (care este extrem de periculoasă mai ales pentru persoanele alergice).

În acest sens, prefectul Darius Filip le-a solicitat directorilor de instituţii deconcentrate propuneri concrete privind stârpirea plantei nocive în judeţul Satu Mare, pe lângă cele existente deja. Printre propunerile venite de la membrii Colegiului Prefectural se numără organizarea unei zile în care, în tot judeţul, cetăţenii şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale să iasă la cosit, un fel de Let`s Do It judeţean, respectiv desfăşurarea unei ample acţiuni de conştientizare la nivel de comunităţi locale.

Încă din luna iunie a acestui an, Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare a solicitat conducerilor unităţilor administrativ-teritoriale să identifice terenurile cu ambrozie şi să transmită proprietarilor solicitarea de a elimina această plantă. Dar primarii de municipii, orașe și comune s-au făcut că plouă – ce le pasă lor de ambrozia și de pericolul la care-i expun pe oameni?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.