Primăria va extinde sistemul “Big Brother” în Satu Mare. Cele 40 de camere video ale Poliției locale, tot în aer (foto)

Primăria municipiului Satu Mare anunță, cu obișnuitul ton triumfalist, că a câștigat ceva finanțare europeană pentru extinderea sistemului de supraveghere video. Alături de partenerii din municipiul Ujgorod (oraș înfrățit al municipiului), Satu Mare va beneficia de un buget de 49.224 euro, din bugetul total al proiectului de 109.874 euro.

Proiectul este inclus în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina, iar perioada de implementare este de 12 luni. Până în prezent în municipiul Satu Mare au fost montate 106 camere de supraveghere.

Nu s-a mai spus absolut nimic despre cele 40 (patru zeci!) de camere de supraveghere video care ar fi trebuit să sprijine Poliția Locală Satu Mare în asigurarea doritului climat de siguranță și ordine publică din municipiu  – dar nu oasigură pentru că sunt instalate pe stâlpi și foarte… nefuncționale.

Dovada concretă în acest sens a fost furnizată chiar de un reprezentant al Poliției locale (Sorin Matos, șef de serviciu în cadrul instutuției) în plină ședință a Consiliului local Satu Mare de luna  trecută. El a precizat atunci că există 40 (patru zeci!) de camere de supraveghere noi – montate frumos încă din luna decembrie 2018, dar total nefuncționale nici în ziua de azi! Motivul invocat de reprezentantul Poliției locale Satu Mare este următorul: costă foarte mult cablurile, racordurile și materialele de susținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.