Polițiștii reclamă la ATOP starea catastrofală a “autostrăzii Codrului”: se îngreunează deplasarea la intervenții (foto)

Ședința de azi a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare a avut ca temă principală asigurarea siguranței în toate școlile din județ. Maie exact, s-a dorit clarificarea modului  în care primăriile au pregătit, din acest punct de vedere, instituțiile școlare din subordine pentru anul școlar 2019-2020: garduri, camere de supraveghere etc.

Au fost prezenți primari, viceprimari, șefi de post și șefi de secții de poliție din următoarele localități: Satu Mare, Bârsău, Crucișor, Culciu, Doba, Dorolț, Lazuri, Odoreu, Păulești, Pomi, Valea Vinului și Vetiș.

Dintre cele menționate de cei care au luat cuvântul, demn de menționat sunt următoarele:

– indicatoarele rutiere sunt foarte șterse la Crucișor și Valea Vinului

– investiție de 50.000 de lei pentru camere de supraveghere la Doba. Ar lipsi o bază de sport pentru școală

– era mai bine înainte, când activitatea de prevenție a polițiștilor era mai vizibilă.
Șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan a afirmat că în septembrie va veni noua promoție de polițiști din care peste 80 la sută vor fi trimiși în mediul rural, astfel că polițiștii vor fi găsibili și după-amiaza la posturi.

Cel mai catastrofal drum din judeţul Satu Mare este DJ 193A, cel care ar trebui să facă o legătură decentă între Satu Mare şi Homoroade. Șeful de post din Păulești a ridicat și el problema: “Avem mari probleme, mai ales când ne grăbim să mergem la intervenții. Abia se poate circula pe drumul ăla. Am primit mașini noi, dar ni se rupe sufletul când trebuie să mergem pe acolo”, a afirmat acesta. Responsabil pentru starea acestui drum – parte din așa-zisa “autostradă a Codrului” – este Consiliul Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.