Când vine vorba de educația rutieră și copiii învață de la profesioniști sufletiști (galerie foto)

Vacanța de vară a copiilor care frecventează centrul de zi al Asociației STEA a prilejuit acestora oportunitatea de se întâlni cu polițiștii sătmăreni și de a desfășura împreună cu aceștia activități preventiv-informative pe tema prevenirii victimizării minorilor la capitolul siguranței rutiere.

Cei 30 de copii, elevi ai ciclului primar, care provin dintr-o zonă urbană marginalizată, prin activitățile practic-interactive organizate de polițiștii din structurile rutieră și prevenire au avut posibilitatea să-și reactualizeze informațiile elementare cu privire la circulația pe drumurile publice, în calitate de pietoni, bicicliști și utilizatori ai mijloacelor de transport în comun.

Participanților le-au fost prezentate pliante cu indicatoarele rutiere, fiindu-le explicate drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de pietoni, atunci când întâlnesc aceste indicatoare pe stradă. De asemenea, interesul a fost captat și prin organizarea unor jocuri în care elevii, echipați cu veste cu însemnele ,,PATRULA ȘCOLARĂ” și având calitatea de ,,mici polițiști” și-au dirijat colegii în acțiunile de traversare a străzii.

Astfel, participanții au avut ocazia să demonstreze celor prezenți – personalului din cadrul Asociației STEA și voluntarilor – că se pot deplasa și pot traversa în siguranță drumul public, activitatea practică fiind desfășurată pe covorul rutier pus la dispoziție de către polițiști.

Cuvintele cheie ce au deschis poarta către încrederea  față de elevii participanți au fost ,,Mă asigur înainte de a traversa strada!”, ,,Traversez strada doar pe culoarea verde a semaforului!”, ,,Traversez strada doar pe trecerea de pietoni!”și ,,Strada se traversează cu pași mici, repezi și vioi!”.

Scopul propus prin organizarea unor astfel de activități preventiv informative este creșterea gradului de siguranță rutieră pe timpul vacanței, dar și acum, când ne pregătim pentru începerea unui nou an școlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.