“Autostrada Codrului” – drumul batjocurii revoltătoare a Consiliului Județean Satu Mare. Iată cum pot fi sancționați vinovații (foto-video)

Praf sufocant cât cuprinde, mediu rutier primitiv și mai mult decât propice pentru distrugerea mașinilor și o cruntă indiferență batjocoritoare a așa-zișilor responsabili cu drumurile din Consiliul Județean Satu Mare – cam acestea ar fi principalele caracteristici, realmente definitorii, ale pseudo-căii de rulare denumită de zeflemitoarele autorități “autostrada Codrului”.

Căteva fotografii și un scurt material video (înregistrat în această dimineață) demonstrează – încă și încă o dată! – realitatea toxică a prafului pe care sunt nevoiți (obligați de Consiliul Județean, de fapt) să o trăiască zilnic atât oamenii care merg pe drumul Amați-Rușeni-Tătărești, cât și locuitorii acestor sate.

Ruseni 28 08 2019 dimineața la 8(rusine sa va fie celor responsabili pt acest drum)

Gepostet von Mircea Mircea am Mittwoch, 28. August 2019

Principalii responsabili direcți pentru această stare de lucruri sunt următorii:

  • Pataki Csaba (UDMR), președintele Consiliului Județean Satu Mare
  • Ioan Rus (PNL), vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare
  • Nagy Szabolcs (UDMR), manager public al județului Satu Mare

Soluția legală aplicată de un sătmărean într-un caz similar

Sătmăreanul A.K. (ne-a solicitat să nu-i divulgăm, deocamdată, numele) s-a săturat să suporte neglijența sfidătoare a Consiliului Județean Satu Mare în ceea ce privește continua stare catastrofală a unor alte drumuri județene – DJ 108 P, cel dintre Supuru de Jos și Hurez, și DJ 196 intre Supuru de jos și Corund. După ce Consiliul Județean Satu Mare i-a dat cu flit la o solicitare de informații referitoare la perioada rezonabilă de timp în care se va putea repara acel drum, A.K. s-a adresat direct Poliției Satu Mare și, mai recent, direct către IGPR. De ce? Pentru că Poliția poate amenda Consiliul Județean (care este administratorul public al unei rețele de drumuri din județ) pentru starea precară a căii de rulare care poate pune în pericol integritatea corporală și viața cetățenilor. Într-o primă fază, A.K. a obținut doar o avertizare oficială a Consiliului Județean Satu Mare de către Serviciul Rutier din cadrul IPJ Satu Mare, avertizare în care se vorbește de posibile sancțiuni contravenționale sau chiar penale.

Săptămâna trecută, A.K. a trimis un e-mail direct către Inspectoratul General al Poliției Române.

Redăm un fragment din sesizarea sa:

“Prin prezentul înscris vă solicit să trimiteți direct amendă – pentru punerea în pericol a siguranței circulației – administratorului drumului public dintre localitățile Supuru de Jos – Hurez – jud Satu Mare… Trecând peste intrigă, vă zic că am depus o petiție la Consiliul Județean și am primit un răspuns evaziv ( vom face când vom apuca ). Nefiind mulțumit de rezultat – adică au trimis ceva oameni cu niște roabe să pună ceva pietriș , drumul s-a deteriorat în cateva zile -, am depus sesizare la Poliție iar în răspunsul 79676/23.03.2018 mi s-a transmis că au solicitat administratorului drumului public ca în regim de urgență să repare acel sector de drum , altfel vor răspunde contravențional sau penal, după caz.  Acum sper că nu mă faceți să încerc mașina la 20 km/h pe acel sector, că va putea fi un caz penal pentru distrugere !

Nu am mai trecut în acea zonă până recent, când am fost la o cunoștință. Toată lumea se plânge că umblă mai des la service cu mașina și deja își găsesc rute alternative (trec spre Bogdand pe un drum). Vă rog să dispuneți sancționarea Admnistratorului Drumului Public respectiv , dacă este posibil zilnic , până la remediarea problemei.

Atașez poze documente + poze cum arata dumul public DJ 196 .

Ca o paralelă, dacă pe mine mă vede vreun polițist fără centură este foarte mică probabilitatea ca să scap cu un avertisment… “

 

 

4 Comentarii la "“Autostrada Codrului” – drumul batjocurii revoltătoare a Consiliului Județean Satu Mare. Iată cum pot fi sancționați vinovații (foto-video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.