Fiind singura din județ care a luat media 10 la bac, Iulia Teodora Bărăian va primi și bani. Despre ce sumă e vorba (foto)

Potrivit unei decizii de azi a Guvernului, vor primi stimulente financiare de câte 1.000 de lei elevii care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională 2019 (susținut de absolvenții clasei a VIII-a), respectiv de câte 3.000 de lei absolvenții de liceu care au luat media 10 la examenul de bacalaureat.

Lista stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora va fi stabilită prin ordin al ministrului Educației Naționale.

În județul Satu Mare, Teodora Iulia Bărăian este singura elevă care a obţinut media 10 la sesiunea de Bacalaureat 2019. Absolventă a Liceului Teoretic “Ioniță G. Andron” din Negreşti Oaş, specializarea Filologie, tânăra îşi doreşte să urmeze o carieră în Poliţie (urmând exemplul tatălui ei). A și reușit deja la admiterea la Academia de poliție, dealtfel.

Conform hotărârii de azi a Guvernului, ea urmează să primească 3.000 de lei.

La examenul de Evaluare Națională,  patru elevi din județul Satu Mare au obținut media 10. Trei dintre aceștia au fost de la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi”. Este vorba despre Haiduc Oana, Moroz Alexandra și Nistea Roberta. Cea de-a patra a fost Stăncioiu Blanca, de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, tot din municipiul Satu Mare.

Aceste eleve de excepție urmează să primească, fiecare, câte 1.000 de lei.

Deocamdată se așteaptă ca ministrul Educației – indiferent care va fi acesta – să emită ordinul necesar pentru ca aceste stimulente financiare să ajungă într-adevăr la cele care au dovedit că au fost, în această etapă a vieții lor, cele mai bune din tot județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.