Cum arată acum și cum va arăta în final super-cinematograful CINEPLEXX Satu Mare. Investiție de 3 milioane de euro (galerie foto)

Noul super-cinematograf Cineplexx Satu Mare își va deschide ușile pentru public pe data de 12 septembrie și aduce în Shopping City Satu Mare o experiență cinematografică de top, la cele mai înalte standarde de calitate existente în prezent în Europa, cu tehnologii video 4K și Real 3D, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

„Suntem foarte încântați să deschidem primul multiplex din Satu Mare. Cinefilii se vor putea bucura de o experiență de film excepțională, cu cea mai bună tehnologie și la cel mai înalt grad de confort, o experiență pentru care Cineplexx este deja cunoscut, a explicat Christof Papousek, Managing Partner și CFO al Cineplexx / Grupul Constantin Film.

Noul multiplex este cel de-al treilea deschis în România din primăvara acestui an, când Cineplexx a intrat pe piața locală, și va fi urmat de alte două deschideri, la Sibiu și Târgu Mureș, până la finalul anului în curs.

 

Tehnologie de ultimă oră în primul multiplex din județ

„Spectatorii sătmăreni se vor putea bucura de asemenea de tehnologia audio Dolby Atmos, care permite atât poziționarea foarte precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și mișcarea lui realistă, în funcție de acțiunea din film, oferind astfel o experiență de vizionare cu totul excepțională, a completat Michael Redtenbacher, Head of Project Development & Cinema Technology al Cineplexx / Grupul Constantin Film.

Cele cinci săli ale noului multiplex au mai mult de 700 de locuri în total, și includ scaune speciale pentru cupluri, o premieră absolută în România, precum și alte tipuri de locuri cu grad sporit de confort, precum Premium și Deluxe. Ecranele au o suprafață totală de peste 250 mp și integrează tehnologii de vârf și cele mai înalte standarde de calitate.

 

Încă în șantier, dar și când va fi gata…

În prezent, sălile Cineplexx Satu Mare sunt în plin proces de amenajare: izolări fonice de top, cabluri peste cabluri… scaunele confortabile sosesc mâine…

Michael Redtenbacher, șeful proiectelor Cineplexx, a explicat că:

  • Primul cinema multiplex din Satu Mare va avea 5 săli de film cu o capacitate totală de peste 700 de locuri
  • Cele cinci ecrane ultraperformante ale Cineplexx Satu Mare, cu tehnologie Real 3D și 4K, au o suprafață ce totalizează peste 250 mp
  • Noul cinematograf este cel de-al doilea din România cu tehnologia performantă de sunet Dolby Atmos
  • Investiția totală în Cineplexx Satu Mare ajunge la 3 milioane de euro
  • Este al treilea cinematograf Cineplexx deschis în România de când rețeaua a intrat pe piața locală, acum 3 luni, urmând cel puțin alte două deschideri până la finalul anului 2019
  • Pentru început, la Cineplexx Satu Mare vor fi angajate între 12 și 15 persoane (fără a se lua în calcul personalul pentru curățenie), urmând ca numărul total al angajaților să ajungă la 30 de oameni
  • Se estimează că investiția va fi amortizată într-o perioadă cuprinsă între 5 și 8 ani
  • Încă nu s-a stabilit prețul biletelor, dar în mod cert va fi unul „family friendly”

Cert este că, în ziua inaugurării – 12 septembrie 2019 -, Cineplexx Satu Mare va arăta așa:

Un film pentru fiecare

Sătmărenii vor putea astfel viziona cele mai așteptate megaproducții chiar în zilele în care acestea se lansează pe tot globul, iar lista premierelor acestei toamne este una impresionantă – de la „Ad Astra”, despre care se spune că ar fi cel mai realist film despre călătoria în spațiu realizat vreodată, cu Brad Pitt și Liv Tyler în rolurile principale, la cele mai recente producții din seria francizelor „Rambo” și „Terminator” sau „The Goldfinch: Iluzia libertății”, mult-așteptata ecranizare a romanului cu același nume, cu Nicole Kidman și Finn Wolfhard în roluri memorabile. De asemenea, printre premierele oferite de Cineplexx Satu Mare se numără „It 2”, continuarea celui mai de succes film horror al ultimilor ani, „La Gomera”, filmul lui Corneliu Porumboiu selectat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, și „Joker”, un film despre începuturile faimosului personaj negativ al seriei „Batman”, cu Joaquin Phoenix și Robert de Niro. Anul cinematografic se va încheia și la Satu Mare cu premiera „Star Wars: The Rise of Skywalker”, ultimul episod al celebrei saga, un film așteptat cu sufletul la gură de fanii din toată lumea.

Familiile vor avea, de asemenea, multe opțiuni de filme numai bune pentru a fi văzute împreună cu cei mici. Angelina Jolie se întoarce în rolul personajului Maleficent la mijlocul lunii octombrie, iar legendara familie Addams revine pe marile ecrane la final de octombrie, la timp pentru o seară minunată de Halloween. În luna noiembrie, prințesa Anna și regina Elsa din „Frozen 2” îi vor fascina din nou pe cei mici, în continuarea poveștii de care s-au îndrăgostit milioane de copii.

În plus, în noul multiplex se vor proiecta și documentare pentru grupuri organizate de copii, concerte transmise live de pe marile stadioane ale lumii sau filme locale din România și Ungaria, dublate și în maghiară, în funcție de disponibilitatea lor pe piață.

 

Zile de naștere și petreceri private la cinema

Pentru cinefilii de toate vârstele care nu s-ar mai sătura de filme, Cineplexx va oferi posibilitatea organizării de evenimente speciale, zile de naștere sau petreceri chiar în sălile de cinema. În același timp, spațiul noului multiplex va fi disponibil și pentru petreceri de companie sau alte tipuri de evenimente private, cu proiecții de film, inclusiv maratoane de film sau evenimente speciale (piese de teatru, conferințe etc.).

Detalii despre programul filmelor și rezervări online vor fi disponibile în curând pe www.cineplexx.ro și în aplicația dedicată, ce poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 Despre Cineplexx

Cineplexx este unul din cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industria de film. Compania operează 50 de multiplexuri și 6 cinematografe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.