“Trăiască Duhul lui Iancu!” – refrenul de suflet al festivalului de la Ianculești (foto-video)

În satul Ianculeşti a avut loc ieri, 25 august 2019, cea de-a XX-a ediţie a festivalului „Zilele Iancului”.

Şirul manifestărilor a debutat la bustul lui Avram Iancu din sat cu recitalul tulnicăreselor, continuând cu intonarea Imnului de Stat de către corul Asociaţiei Unirea 2009 Carei şi un parastas de pomenire a lui Avram Iancu.

Programul a continuat cu depunere de coroane la statuia lui Avram Iancu, astfel de omagii venind  din partea Primăriei şi Consiliului Local Carei, a Societăţii Cultural-Patriotice “Avram Iancu” Satu Mare, a Asociaţiei Unirea 2009, a altor asociaţii, respectiv din partea organizației județene a PSD Satu Mare.

Pe scena Zilelor Iancului au evoluat Ovidiu Homorodean, Radu Ciordaș, Marian Buzilă, Tulnicăresele din Ianculești, Ansamblul Folcloric al Județului ”Doruri Sătmărene”, Grupul Folcloric de la Marna, Cristian Crișan și Bogdan Zonokan.

Zilele Iancului – La Ianculesti Marian Buzila

Gepostet von Macesan Doina am Sonntag, 25. August 2019

Distractie mare de Zilele Iancului cu Ovidiu Homorodean❤

Gepostet von Macesan Doina am Sonntag, 25. August 2019

“Zilele Iancului” au fost organizate de către Primăria și Consiliul Local Carei, Centrul Cultural Carei, Societatea Cultural- Patriotică ”Avram Iancu” – Filiala Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

La manifestări au participat vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) Roca Radu, primarul Municipiului Carei Kovacs Eugen și alți demnitari.

Refrenul permanent al acestei sărbători românești a fost și rămâne “Trăiască Duhul lui Iancu!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.