Cel care a încercat să jefuiască, înarmat cu un pistol, un bătrân de 61 de ani a fost arestat

Sîmbătă, 24 august 2019, am publicat – în urma informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, agentul de poliție Paula Gabor – o știre despre faptul că, în timp ce se afla în scara unui bloc de pe strada Ostrovului din municipiul Satu Mare, un cetățean maghiar, în vârstă de 31 de ani, ar fi încercat să sustragă de la un bărbat, de 61 de ani, o sumă de bani pe care acesta o avea asupra sa. Agresorul a încercat să-și intimideze victima cu un pistol cu bile, dar în cele din urmă a fost imobilizat și predat polițiștilor care au fost apelați prin serviciul de urgență 112.

Astăzi, conform unui comunicat de presă al IPJ Satu Mare, aflăm mai multe detalii. Agresorul, inițial considerat cetățean maghiar, nu e cetățean maghiar. Este din Carei.

Iată comunicatul integral al IPJ Satu Mare:

„Un bărbat, de 31 de ani, a fost reținut de polițiști, sâmbătă, 24 august a.c. după ce ar fi încercat să sustragă o sumă de bani din posesia altei persoane.

La data de 24 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre faptul că în scara unui bloc din municipiul Satu Mare, un bărbat de 31 de ani din municipiul Carei ar fi încercat să-l deposedeze pe un sătmărean de 61 de ani de borseta cu bani pe care acesta o avea asupra sa prin folosirea unui pistol cu bile.

Bărbatul, de 31 de ani, a fost imobilizat de către bărbatul pe care a încercat să-l tâlhărească cu ajutorul unui vecin din bloc, de 45 de ani, fiind ținut de aceștia până la sosirea organelor de poliție.

Două dintre persoanele implicate – victima și polițistul local sătmărean Stelian Silaghi (cel care a contribuit hotărâtor la capturarea agresorului) n.red. -au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind transportate la spital, însă nu au necesitat internarea.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în cadrul căruia sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză.

De asemenea, în urma prezentării în fața instanței de judecată la data de 25 august a.c., pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind depus în arestul I.P.J. Satu Mare.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.