Sătmărenii au soluții mai cinstite, mai ieftine și mai viabile decât Primăria în problema curățeniei (foto)

În urmă cu câteva zile, cu tam-tamul caracteristic, Primăria Satu Mare s-a “autosesizat” – după ce ar fi recepționat câteva fotografii grăitoare de la cetățeni, cică – în legătură cu delăsarea din ultimele săptămâni a operatorului de salubritate FLORISAL în ceea ce privește colectarea gunoaielor.

Gunoaiele lăsate să zacă în zeama proprie, pe căldurile astea, emană un miros cel puțin la fel de dubios precum faptul că sus-pomenita delăsare a FLORISAl a început să devină mai evidentă doar de când primarul Gabor Kereskenyi a trâmbițat că s-ar putea ca municipiul să aibă un NOU operator de profil (negând, în același timp – neoficial -, că ar avea cunoștință de vreo eventuală începere a vreunor negocieri de preluare a FLORISAL de către Tarr Beton).

După “autosesizare”, Primăria Satu Mare a somat public FLORISAL să facă bine să strângă tot-tot de unde e cazul –  și mai cu hărnicie, dacă se poate. În același timp, s-a făcut un apel la bunul simț și civismul cetățenilor (adică li s-a spus să nu mai arunce guniul aiurea, în esență).

După cum era și firesc, sătmărenii au fost perfect de acord cu acest demers justificat al Primăriei. Dar tot sătmărenii sunt de părere că Primăria Satu Mare și FLORISAL nu s-au organizat deloc corespunzător – și asta de ani de zile.

Dintre astfel de opinii, cea mai clar exprimată a fost aceea a lui Petru Șuta, unul dintre administratorii grupului de Facebook (cu peste 6.000 de membri) intitulat “Satu Mare sătmărenii”, opinie pe care o redăm mai jos:

“Primăria dorește oraș European ???
Dar nu ia măsuri asupra firmei de salubrizare să mărească numărul pubelelor în cartiere – plus că au un miros pestilențial , curge după ei doar parfum marca Hugo Boss !!!
Nu se efectuează în comun acord cu firma de salubritate un program calendaristic lunar sau trimestrial pentru scoaterea lucrurilor nefolosibile (exemplu: mobile vechi) și a tot felul de lucruri de care cetățenii nu mai au nevoie în gospodării .
Altfel numai scuze și cum că cetățenii sunt necivilizați , halal manageri !!!”

Pe alte grupuri de Facebook, unii sătmăreni se întreabă pur și simplu de ce nu se creează, ca și la Baia Mare, un serviciu de salubritate subordonat direct Consiliului local Satu Mare. Fiind o activitate evident profitabilă, salubritatea ar putea aduce ceva bani în plus la bugetul local – în loc ca o firmă, oricare ar afi aceasta (asta “veche” sau una “nouă”), să încaseze o mulțime de bani din bugetul local pentru a întreține curățenia în municipiu.

Un Comentariu la "Sătmărenii au soluții mai cinstite, mai ieftine și mai viabile decât Primăria în problema curățeniei (foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.