APASERV va lucra pe B-dul Octavian Goga până în octombrie! Motivul pentru care nu se vedea nici un muncitor în zonă (galerie foto)

Primăria Satu Mare a blocat circulația pe o porțiune a B-dului Octavian Goga din municipiu încă de ieri dimineață pe motiv că APASERV are treabă. Toată ziua a părut că nu s-a muncit mai deloc. Azi am aflat motivul invizibilității muncitorilor.

Conform unui comunicat de presă, însă, iată că Apaserv SA zice că „a demarat miercuri lucrările de reabilitare a colectorului de pe bulevardul Octavian Goga. Investiția nu mai putea fi amânată, având în vedere că vârsta acestuia de aproximativ 50 de ani impunea intervenții urgente. Acest colector preia apele menajere și pluviale din cartierele Mirco 17, Carpați 1 și Carpați 2, străzile adiacente, precum și apele menajere din loc. Păulești, Hrip, Petin și Ambud.

Reabilitarea colectorului de pe b-dul O.Goga se face printr-o tehnologie No-Dig, care nu necesită săpătură mecanică. Principiul acestei tehnologii constă în căptușirea colectorului din interior fără a modifica semnificativ secțiunea acestuia. Pentru relizarea acestuia au început lucrările de curățire a colectorului, lucrarea care se face pe porțiuni.

Depunerile existente (cca.60 cm) sunt aspirate de o mașină de curățare de înaltă performanță, iar apele uzate sunt bay-passate până la următorul cămin. În final colectorul urmează să fie cămășuit cu material textil impregnat cu rășini epoxidice.

Lucrări de săpătură mecanică vor fi doar pe o porțiune scurtă în care au fost surpări dese în ultima perioadă și unde în prezent colectorul este strangulat.

Majoritatea lucrărilor sunt executate în canalul colector, motiv pentru care muncitorii ”nu se văd pe șantier”! Apaserv SA face eforturi pentru a determina firma executantă să finalizeze lucrările înainte de termenul prevăzut, 1 octombrie 2019. Prin metodele folosite se realizează economii substanțiale de timp și surse financiare. Precizăm că toate aceste lucrări nu pot fi executate sub trafic, motiv pentru care s-a luat decizia impunerii de restricții de circulație.

Reamintim că lucrarea de b-dul O.Goga se realizează din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare (I.I.D.), valoarea contractului este de 1.521.517,37 lei (fără TVA). Constructorul CALA CENTRUL DE TEHNOLOGII FĂRĂ SĂPĂTURĂ S.A a primit ca termen de excuție 2 luni.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.