Satu Mare, oraș european – APASERV va sparge un pic după ce drumarii au asfaltat

Conform unei logici tehnico-administrative și (ne)omenește vorbind, era absolut imposibil ca firma care a “modernizat” Bulevardul Octavian Goga și APASERV să lucreze împreună și în bună pace și colaborare pentru a duce treaba la bun și lin-circulabil sfârșit. Cu toate că, conform tuturor afirmațiilor primarului Kereskenyi Gabor,  Satu Mare este oraș european bine organizat.

Astfel că, după ce drumarii au bibilit și aranjat tot ce era trecut în contract – timp în care balamucul rutier din zonă atingea cote aproape paroxistice -, iată că urmează o reeditare. Confom unui anunț sec al Primăriei Satu Mare, începând de mâine, 21 august 2019, pe bulevardul Octavian Goga circulația rutieră se va desfășura într-un singur sens, de la intersecția bulevardului Octavian Goga cu strada C.S. Anderco până la intersecția Burdea, ca urmare a lucrărilor la rețeaua de apă-canal efectuate de SC Apaserv S.A.

S.C. Apaserv Satu Mare S.A. anunță, la rândul său, că miercuri vor demara lucrările de reconstrucție colector de canalizare și rețea de canalizare pe B-dul Octavian Goga  (între B-dul Cloșca și str. Dâmbovița). Pentru executarea lucrărilor, traficul va fi restricționat în zonă.

Argumentația APASERV

Această investiție este una foarte importantă pentru municipiul Satu Mare, colectorul existent pe b-dul O.Goga (între b-dul Cloșca și str. Dâmbovița), este învechit (cca.50 de ani) și prezintă un grad avansat de uzură. Prin acest colector se scurg toate apele menajere și pluviale colectate din cartierele Micro 17, Carpați 1 și 2 respectiv străzile adiacente zonei Vulturului și din Parcul Industrial. La acestea se adaugă apele menajere din localitățile Păulești, Ambud, Amați, Rușeni și Hrip.

Porțiunea de colector propusă a fi reparată se găsește pe cea mai intens circulată arteră de circulație din municipiu. Pentru a îmbunătăți parametri de curgere și colectare a apelor uzate menajere și pluviale, este absolut necesară executarea lucrărilor de reperații ale rețelei de canalizare existente, prin reconstrucția sistemului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.