Polițiste la grădiniță – cel mai fain mod de a-i învăța circulație pe cei mici (galerie foto)

În cadrul taberei de vară organizată de Asociația CASTELUL LUI ERHARD în localitatea Rușeni, polițiștii sătmăreni s-au întâlnit miercuri, 14 august a.c. cu preșcolari și elevi din ciclul primar, beneficiari ai taberei, coordonați de Enciu Edita.

Tema abordată de polițiștii din structurile prevenire și rutieră s-a axat pe prioritatea stabilită în domeniul prevenirii atât la nivel național, cât și la nivel local – prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, dar de data aceasta,  din perspectiva noului lor statut – copii aflați în vacanța de vară.

Activitățile cu caracter practic – aplicativ la care au participat beneficiarii taberei au oferit ocazia ca cei prezenți să se familiarizeze cu anumite noțiuni din domeniul rutier și să își reactualizeze anumite informații privind siguranța lor, pe stradă, acasă, la  locul de joacă, în comunitate.

A FI ÎN SIGURANȚĂ, ca participant al traficului rutier, în calitate de pieton și biciclist presupune cunoașterea regulilor de circulație, a modalităților  de relaționare cu cei din jur, a măsurilor de siguranță la care poți apela cu ușurință, aspecte ce au fost abordate prin intermediul jocurilor și exercițiilor cu caracter aplicativ.

”Joaca” pe covorașul care prezenta intersecțiile, indicatoarele de circulație, trecerile de pietoni, marcaje diverse a fost un bun exercițiu pentru cei mici să-și exercite deprinderile de a circula corect. Ca actori ai unor scene de viață  cotidiene ca mersul la magazin, traversarea de la locuință la locul de joacă, mersul pe stradă, etc. preșcolarii și elevii  s-au dovedit a fi buni participanți la traficului rutier, circulând corect și respectând semnificația indicatoarelor cu care s-au întâlnit.

Prin organizarea unor astfel de activități având ca scop prevenirea victimizării minorilor s-a încercat tragerea unui semnal de alarmă vizând educația rutieră care ar trebui să se facă de la cele mai fragede vârste. Cunoașterea noțiunilor de bază din legislația care reglementează domeniul rutier, informații adaptate particularităților de vârstă, reprezintă punctul de plecare în prevenirea accidentelor de circulație, soldate de cele mai multe ori cu victime – persoane minore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.