Ieri au început oficial Zilele orașului Negrești Oaș, evenimentul central al festivalului ZESTREA OAȘULUI (galerie foto)

Ieri, 17 august 2019, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Orașului Negrești-Oaș, evenimentul central al Festivalului “Zestrea Oașului”, la care au participat reprezentanți ai Guvernului României, ai autorităților județene și locale.

”Este o ediție specială a Zilelor orașului nostru, sunt zilele negreștenilor de pretutindeni, care celebrează reunirea familiilor plecate la muncă în străinătate, dar revenite în această perioadă acasă”, a afirmat Aurelia Fedorca, primarul din Negrești Oaș.

Sărbătoarea orașului Negrești Oaș a început ieri la scena în aer liber, la ora 17.00,  cu momente oferite de artiști locali, urmați de un recital al Ansamblului Folcloric Măgura –Cernești și de un regal  folcloric al interpreților Rafila Bărbos, Nicu Pop, Onișor Pop, Radu Pop și Vasile Pop.

După deschiderea oficială au urmat demonstrații de dans sportiv și de societate ale Clubului de Dans Regal, urmate de concerte suținute de trupa Inedit și Nicole Cherry. Seara a fost încheiată de concertul extraordinar al celebrului interpret Horia Brenciu & HB Orchestra.

Astăzi, 18 august, programul la scenă va începe la ora 16.00  cu recitaluri ale unor artiști locali, urmați de Maria Tripon și Cristian Enache, Maria Petca Poptean, Fanfara „Promenada” a Casei de Cultură Zalău și Ansamblul „Doruri sătmărene” cu soliștii Bogdan Bota, Silvia Șuth, Liliana Bota, Darius Cîmpean, Karina Molnar și Adelina Costina.

La ora 19.30 este prevăzut momentul festiv al zilei: premierea cuplurilor care aniversează Nunta de aur, decernarea de titluri și diplome pentru cuplurile longevive. Vârstnicii vor primi în dar și un recital oferit de Matilda Pascal Cojocărița.

Seara va fi încheiată de recitalurile extraordinare susținute de Anda Adam și Dorian Popa, culminând cu Tequilla party – O călătorie muzicală și de dans în jurul lumii!  Zilele Orașului se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Ultimul eveniment ce va fi organizat sub brandul Zestrea Oașului va avea loc în  3 septembrie la Muzeul Țării Oașului, Galeriile de Artă „Dr. Pop Mihai”. Este vorba despre lansarea cărții lui  Remus Țiplea – „Dumnezeul meu/ My Lord” (267 de fotografii), în ediţie bilingvă – româno-engleză, un proiect realizat sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și a Consiliului Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.