Focar de infecție, la câteva minute de Primăria Satu Mare. Mizerie, nesimțire și iresponsabilitate (galerie foto-video)

Un locșor din municipiul Satu Mare, la câteva minute de sediul Primăriei Satu Mare reprezintă imaginea clară atât a nesimțirii și a lipsei unei minime educații sociale, cât și a indiferenței crase a autorităților locale plătite pentru a se ocupa de asistență și integrare socială.

La un capăt al fostei fabrici I.T.Ardeleana Satu Mare, chiar lângă pasajul pietonal de sub calea ferată, mormane de mizerii puternic duhnitoare zac de câteva zile. Aruncate pur și simplu, haine rupte, ambalaje, sticle sparte și resturi de mâncare creează laolaltă un (oricând posibil) focar de infecție. Conform celor care locuiesc în apropiere, pe strada Dâmboviței, toate acestea au fost aruncate fie de persoanele care și-au improvizat câteva colibe câșiva zeci de metri mai încolo, fie de cei care locuiesc în cel mai infect bloc de garsoniere de pe Aleea Ostrovului. Oricine ar fi cei care au aruncat la nimereală atâtea mizerii, totala lipsă a unui bun-simț elementar este evidentă. Dar nu ei sunt singurii vinovați.

Mizeria nesimțirii – și a unor oameni, și a FLORISAL-ului

ALOOO, PRIMĂRIA !!! … La un capăt al fostei fabrici I.T. Ardeleana Satu Mare, chiar lângă pasajul pietonal de sub calea ferată. De câteva zile bune, locul e invadat de mizerie la grămadă și duhori (că doar e cald) – expresii atât ale nesimțirii unor oameni, cât și a FLORISAL (care ignoră total acest spațiu public).Pentru detalii, accesați https://www.satmareanul.net/2019/08/17/focar-de-infectie-la-cateva-minute-de-primaria-satu-mare-mizerie-nesimtire-si-iresponsabilitate-galerie-foto-video/

Gepostet von Sătmăreanul am Samstag, 17. August 2019

Pe lângă total-necivilizații (ca să ne exprimăm decent) care au împrăștiat mizeriile vizibile în imagini, o parte de vină o poartă și autoritățile locale. În speță, cei plătiți pentru a se ocupa de persoanele defavorizate și asistate social. Persoane marginalizate care, dacă ar fi măcar un pic ajutate, sigur ar învăța să se comporte altfel în societate (inclusiv pe partea cu aruncatul gunoiului aiurea – “sport” pe care-l mai practică, oricum, și alții cu pretenții de persoane educate). În plus, beneficiarii de asistență socială ar putea presta muncă în folosul comunității. Chiar și în folosul comunității care-i respinge.

Nici FLORISAL nu are dispensă în acest caz. Locuitorii din apropiere afirmă că lucrătorii firmei mătură pe alee și prin pasajul pietonal, dar niciodată nu se duc doi metri mai încolo pentru a strânge mizeria.

Practic, acest locșor e spațiul public al nimănui.

sursa foto: Sergiu Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.