Schimbări majore. Vama nu va mai fi a ANAF-ului și “regionalele” de Finanțe își pierd puterea (foto)

Ministrul de Finanțe și președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat, azi – 16 august 2019 -, ca Vama va fi scoasă din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și va fi o structură separată, sub autoritatea directă a  ministrului de Finanțe.

“Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanțe, deci nu subordonata cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, regiunile dispar ca și putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia atunci când la județ e problema. Partea de contestații pleacă de la ANAF la Finanțe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus”, a explicat ministrul Eugen Orlando Teodorovici în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și români plecați în străinatate.
Ministrul Eugen Teodorovici a făcut declaratia la conferința de azi intitulată “Ziua Diasporei – Negresti-Oas este Acasa!”, la care a participat împreună cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, și ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș.

Evenimentul a fost organizat ăn premieră de Primăria orașului Negrești Oaș, în parteneriat cu Fundatia Romanian Business Leaders, prin RePatriot.

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.