Periculosul “mărunțiș” ignorat de Primăria Satu Mare la reabilitarea aproximativă a podului Decebal (galerie foto)

Podul Decebal din municipiul Satu Mare a fost, până la urmă, oarecum reabilitat. În mai multe reprize, cu ceva scandaluri determinate inclusiv de neconcordanța proiectelor de pe hârtie cu realitatea concretă din teren, cu deversarea a tone de nervi și “binecuvântări” porcoase din partea miilor de sătmăreni care au avut de îndurat haosul de atunci din trafic – dar măcar acum asfaltul e cât de cât decent și circulabil.

Doar că Primăria Satu Mare, proiectanții și toți cei implicați în ceea ce s-a vrut a fi marea acțiune de “modernizare” (un cuvânt propagandistic des folosit de grijuliile autorități locale) a podului Decebal au uitat/ignorat un detaliu totuși important: starea scărilor pietonale de acces pe pod de pe cele două diguri.

Așa arată scările de acces ale podului Decebal de pe malul stâng al Someșului.

Asta este starea scărilor de acces pe podul Decebal de pe malul drept al Someșului.

Acestea sunt urât deteriorate – chiar și după lunile nesfârșite în care s-a lucrat pentru consolidări tehnice, amenajări cosmetice și asfaltări pe tot podul Decebal. Toți sătmărenii care folosesc aceste scări sunt, practic, obligați să devină absolvenți ai unor cursuri de echilibristică pentru a putea urca pe (sau a coborî de pe) acest pod. Și, evident, pentru administrația locală Satu Mare este oraș european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.