FOTO. Se oferă 10.000 de euro fiecărei familii românești care se repatriază. Miniștri, secretari de stat și parlamentari la “Ziua Diasporei – Negrești Oaș este Acasă!”

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip s-a aflat astăzi, 16 august 2019, la prima ediție a Zilei Diasporei – Negrești Oaș este Acasă! Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a întâmpinat la Luna Șes pe ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, respectiv pe ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Au fost prezenți și secretari de stat de la nivelul mai multor ministere, reprezentantul grupului parlamentar al minorităților naționale, în speță a comunității italiene, respectiv directorii unor instituții publice deconcentrate de la nivelul județului Satu Mare.

Gazda evenimentului a fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, iar din partea Bisericii a vorbit protopopul ortodox de Oaș, pr.drd. Marcel Malanca, membru al Consiliului Consultativ Negrești-Oaș.

Prin această conferință, organizatorii, Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș, au dorit să pună față în față negreștenii din diaspora, antreprenorii locali, reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților locale și ai Bisericii, cu scopul de a facilita parteneriate reciproc avantajoase pentru comunitatea locală din Țara Oașului.

La finalul evenimentului, autorul romanului “Imigrantul”, Răzvan Cheregi a lansat campania “Cumpără o carte, repatriază o familie!”.

Scopul campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 euro pentru înființarea unei afaceri noi în România.

Un Comentariu la "FOTO. Se oferă 10.000 de euro fiecărei familii românești care se repatriază. Miniștri, secretari de stat și parlamentari la “Ziua Diasporei – Negrești Oaș este Acasă!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.